A- Verslagen 2017

Deze pagina bevat tal van verslagen die ons werden toegestuurd door de clubs. Het zijn vaak reisverslagen, maar ook verslagen van hun aktiviteiten, die ze graag willen delen met alle ambassadors.


GOUVERNEMENT KUST TE GAST BIJ KV OOSTENDE

9 maart 2017

Donderdag 09/03 was het voor alle Ambassador clubs van de regio kust afspraak geblazen in KVO-Couckeland. 

Alle clubs waren zonder uitzondering zeer goed vertegenwoordigd, waardoor we met enige trots kunnen zeggen dat er ongeveer 90 personen aanwezig waren.

Stipte start om 19 uur met achtereenvolgens een bezoek aan de prachtige nieuwe tribune, een begeesterende speech van Patrick Orlans (algemeen directeur van KVO) en een kleine wedstrijd penalty’s trappen voor alle aanwezige voorzitters.  Doelman van dienst was Chopin (derde keeper KVO).   Het voetbalniveau van onze voorzitters was tot eenieders verbazing goed tot zeer goed.  Uitblinker en winnaar van een door alle spelers van KVO gesigneerde bal was de voorzitter van RAC Nieuwpoort, Filip Vyvey.

Om 21 uur gingen we aan tafel voor een bijzonder gesmaakt drie gangen menu.  Na het voorgerecht namen achtereenvolgens onze voorzitter Guy Baelde, gouvernementsverantwoordelijke Ann De Breuck en nationaal voorzitter Dirk Van Maele het woord : één rode draad – ze waren allen bijzonder blij en trots met deze activiteit.  De ganse avond werd op een ludieke wijze aan elkaar gepraat door onze Jean Pierre Vanhooren, die zich, naarmate de avond vorderde, steeds meer in zijn nopjes begon te voelen.

Tot slot kon er nog wat bijgepraat worden aan de bar waarbij het opviel dat er heel veel contacten waren tussen de leden van de verschillende clubs.

We kijken al uit naar de volgende gouvernementsvergadering in 2018, georganiseerd door de On’na ladies.  Dit wordt girl power op zijn best, daar zijn we van overtuigd.

RAC Oostende

AMBASSADOR QUIZ TE IZEGEM

10 maart 2017

Na weken van vragen opstellen en try-out’s met proefkonijnen uit eigen rangen, verwelkomt gastclub Ambassador Izegem, als fiere winnaar van de vorige editie, elf teams op een schitterende locatie : het nagelnieuwe Bierkasteel, thuisbasis van de brouwerij Van Honsebrouck. Tijdens het aperitief, waar een biertje natuurlijk niet mocht ontbreken, maken de teams kennis met elkaar. Het ideaal moment om de concurrentie in te schatten. Al is het een spel, enige ambitie is nooit ver weg

Voorzitter Koen bedankt de aanwezigen voor hun deelname en quizmaster Philippe geeft snel een toelichting over het reilen en zeilen van de avond. Onregelmatig spelgedrag zal breed uitgesmeerd worden in alle beschikbare sociale media zoals Facebook (Nasdaq Ticker: FB), Twitter (Nyse Ticker: TWTR) om er maar enkele te noemen. Mystery observers zullen alles in de gaten houden. Deze werden echter al snel ontmaskerd. Voor mij nog steeds een raadsel, hoe dit kon.

Elf teams gooiden hun hersencellen in hun teampot onder het motto “Wat ik niet weet, weet misschien een teamgenoot wel!”

155 Vragen, verdeeld over 3 blokken, dat was alvast de kluif waar iedereen zich kon in vastbijten. Gaande van het beroep van Super Mario tot waar C voor staat in de relativiteitstheorie van Einstein, over de naam van de architect van de tuinen van Versailles, om natuurlijk het geboorteland van Marie Currie niet te vergeten. De zoektocht naar menig belfort was voor velen een ware ontdekkingstocht en wat de meest gegeten grassoort ter wereld is, zal wellicht ook niemand van de deelnemers nog vergeten. Allemaal moeilijk of gemakkelijk, feit was dat het voor iedereen gelijk was.

Wenkbrauwen werden gefronst, dan weer klonk gekreun en gezucht. Maar er werd ook veel gelachen, aan de ene tafel al meer dan aan een andere. En het was mij niet altijd duidelijk of ze de vragen zo grappig vonden, of dat het gewoon een uiting van pure miserie was. In alle geval het was leuk om ze bezig te zien.

We kunnen niet nalaten een korte bloemlezing van grappige antwoorden te geven.

Uit de muziekronde was een vraag, de voornaam van de dames te geven die deel uitmaakten van de wereldberoemde popgroep ABBA: Anoushka en Agnes! Close maar net niet close genoeg om te scoren.

Uit de filmronde, de titel van een bekende film: ééntje klonk als volgt: Le Fabuleux Destin ‘d Amelie Mauresmo. Doet mij denken aan de klok en de klepel.

De ronde architectuur:  Het monumentaal bouwsel met de negen bollen ter gelegenheid van de Expo 58 op de Heizel te Brussel. Niet de architect maar de ontwerper. Antwoord: A. Tomium!

Karel de Goede, de vermoorde Graaf van Vlaanderen werd verward met Stijn Saelens. Enkele elementen weggecijferd, zit er toch logica in de denkpiste: Waar woont een graaf? In een kasteel. Wie werd vermoord in een kasteel? Klopt. Maar hij was het niet.

De nieuwe spelconsole van Nintendo? Dit antwoord kan alleen van de dames komen: Pak Mij!

Uit de actualiteit: Van waar komt de naam van de telescoop Trappist?

Antwoord:Trappelen in de pis.  De wanhoop duidelijk nabij.

Onder de gecamoufleerde bierflesjes, bleek zich ook Elexir d’Anvers te bevinden. Van een perfecte camouflage gesproken. Het had misschien gekund. Maar toch niet.

Na elke ronde gonsde het in het zenuwcentrum van activiteit. Vragen werden verbeterd en de score accuraat bijgehouden. Al snel kwam er enige aftekening in de score.

Er werden niet alleen vragen voorgeschoteld, maar tussen de vragenblokken door ook gerookte zalm  met in echte boter gebakken toasts. Echte caloriebommekes, zeg maar. Maar wel lekker. En rundsvlees vergezeld van lentegroenten. Uiteraard ontbrak ook het dessert niet. Een variant op dame blanche. Plenty of chocolade in ’t putje van de vasten. ’t Leven is aan de durvers.

Golden River won verdienstelijk, Leie en Mandel pakte het zilver, op een zucht gevolgd door Kortrijk Hallen, goed voor brons. Proficiat!

Gouden tip aan de organisatoren van de volgende editie: Strikt verbod om smartphones op scherp binnen handbereik te hebben. Onder het mom van de vriendschap werd wel een en ander door de vingers gezien. Voor de podiumplaatsen vormde dit trouwens toch geen punt.

Op naar de volgende editie in 2018!

Peter Marrannes, RAC Izegem


RAC KORTRIJK LADIES – BEZOEK CENTRUM DE DAUW

Heerlijke champagne drinken en daarmee tegelijkertijd een goed doel steunen. Dat is de gedachte achter onze jaarlijkse champagne-actie. Met de opbrengst van onze champagneverkoop hebben wij de afgelopen jaren steun kunnen bieden aan verschillende

instellingen of organisaties. Dit jaar hebben wij ervoor gekozen onze opbrengst van 2015 te schenken aan vzw De Dauw, een behandelingscentrum voor autistische en psychotische kinderen in Moregem.

Bart Flobert, directeur van De Dauw, is op onze vergadering de werking van het centrum komen toelichten.

We hebben zelf kunnen vaststellen wat een wereld van verschil deze steun betekent.

Ondertussen zijn wij volop bezig met de verkoop van dit jaar en dromen we reeds van een mooie opbrengst voor een volgend goed doel !