A- Verslagen 2018

Deze pagina bevat tal van verslagen die ons werden toegestuurd door de clubs. Het zijn vaak reisverslagen, maar ook verslagen van hun aktiviteiten, die ze graag willen delen met alle ambassadors.


JUBILEUM 35 JAAR RAC BRUGGE

12 oktober 2018

Een dergelijk jubileum moet gevierd worden en …. dat hebben we op 12.10.2018 ook gedaan, met  dank aan alle bestuursleden die zich ingespannen hebben om van ons jubileum een m.i. schitterend  feest te maken.

Als locatie werd geopteerd voor restaurant Patrick Devos in de Zilverstraat. Het restaurant is gehuisvest in een waardevol historisch pand in het hartje van Brugge. De eerste aantekeningen van het huis dateren uit 1261 als refugehuis van de Gentse Sint-Pietersabdij. Achter de fraaie laatgotische gevels openbaren zich authentieke Art Nouveau- en Art Deco-salons uit de jaren 1900-1935, een unicum voor Brugge en een architecturale interieurparel, kader voor een ongeëvenaard tafelplezier.

Alle oud-voorzitters werden uitgenodigd – sommige resideren in Spanje en  maar kwamen speciaal   naar Brugge om ons jubileum bij te wonen. Ook enkele leden, die onze club om tal van reden verlieten, waren van de partij. Jammer genoeg konden de nationale voorzitter en de internationale belgische vertegenwoordiger niet aanwezig zijn wegens nationale verplichtingen in Evian, onze gouverneur, Ann  De Breuck was er wél.

Van alle  aanwezigen werd een foto genomen met het scherm van Ambassador en de leuze Meet en Greet op de achtergrond. Alle dames kregen een welkomstgeschenk. Een uitgebreide fotomontage met opnames van alle activiteiten van de R.A.C. Brugge vanaf de oprichting tot heden werd geprojecteerd tijdens de receptie. Ook waren verschillende fotoboeken ter inzage.

De voorzitter verwelkomde de gouverneur, de oud-voorzitters, oud-leden, partners van actuele leden en uiteraard de actuele leden zelf. Hij had het doelbewust niet over het verleden, wat ruim aan bod kwam tijdens het tafelen, doch wel over de toekomst.

Hij merkte op dat in de power point presentatie, die door het Nationaal Bestuur werd gemaakt om potentieel nieuwe leden in contact te brengen met de Ambassador Club, de kernwaarden Vriendschap en Netwerking ruimschoots aan bod kwamen, maar de kernwaarden Vrijheid – Gelijkheid – Vertrouwen – Verdraagzaamheid ternauwernood.

Hij stelde datwij, ambassadoren, uiteraard mogen tafelen en samen plezier maken bij een etentje, info over alles en nog wat delen en krijgen en “goesting” hebben om er maandelijks bij te zijn, maar ook dat wij de  waarden vrijheid, gelijkheid, vertrouwen en verdraagzaamheid niet mogen vergeten, meer zelfs dat wij deze waarden moeten uitdragen, binnen en buiten de club.

Alleen dan zijn wij “ambassadeur” van deze waarden, alleen dan zijn wij gerechtigd de naam Ambassador te dragen. Dan wacht de Ambassador gedachte én de Ambassador vereniging een bloeiende toekomst. 

Ons 35-jaar jubileum werd verder gevierd zoals het een vereniging met 35-jaar past.  

M. Schurgers – Voorzitter


RAC GEEL – BEZOEK EURIDICE

8 november 2018

In het atoombedrijf Euridice werden wij verwelkomd door gids René Verbinnen. De gids gaf ons op zeer aangename en duidelijke wijze een beeld van het probleem van de berging van atoomafval , van laag tot hoog actief.

In Mol wordt een op de praktijk gericht onderzoek gedaan om het probleem van de berging op termijn een oplossing te bieden.

Voor de aanwezigen was het een openbaring , hoe men in ons land omgaat met het probleem van het afval dat atoomenergie en hun afgeleiden met zich meebrengt.

Het plaatsbezoek aan het ondergrondse onderzoekscentrum was voor velen een verrijking van hun blik op mens en maatschappij, de oorspronkelijke doelstelling van elke Ambassador om een zo ruim mogelijke blik op de wereld en wat daar zo allemaal in leeft.

De tip van Louis om dit bedrijf te bezoeken was een schot in de roos, en de partners konden nog eens mee op stap.

Een twee uur durende reis door dit onderzoekscentrum, was voor alle deelnemers een fijne leerschool.

RAC Geel


RAC HASSELT AMBASSADOR AWARD

17 november 2018

Weer een datum die kan bijgeschreven worden in de annalen van Ambassador Club België. Heel zeker in de annalen van de Hasseltse club. De ‘hoogdagen’ van vriendschap en verbroedering stapelen zich stilaan op. We beleefden nu al de negende editie van ons tweejaarlijks Gala Diner met als thema de Ambassador Award.


Met de Haenen-brothers op kop, het petit comité als kloppend hart en de voltallige club als dragers van dit initiatief schrijven we stilaan geschiedenis in Hasselt. Het lijkt voor sommigen misschien alsof we dit in Hasselt tweejaarlijks zomaar uit de hoed kunnen blijven toveren… Niets is minder waar. De inspanningen die door de ‘dragers’ van dit initiatief worden geleverd zijn intussen “legendarisch”. Het resultaat is dat intussen ook geworden.


Wat een prachtige editie mochten we weer beleven en wat een sympathie krijgen we weer van familie, vrienden en kennissen en het nationaal bestuur en meerdere bevriende clubs ! Niet te vergeten de gulle sponsors binnen dit succesverhaal…Het begon voor de leden van Ambassador Club Hasselt die avond met de samenkomst in de Barrier om 18 u. Voorzitter Freddy Haenen riep zijn troepen samen voor een laatste briefing en om de laatste puntjes op de i te zetten. Iedere voorzitter probeert toch steeds weer zijn eigen inbreng te geven aan het evenement en niemand wil als voorzitter dat er iets mis gaat. Dagen en nachten van stress, organisatie en her-organisatie waren vooraf gegaan. Freddy en broer Jan waren bij momenten dicht op het randje van het Kaïn en Abel-verhaal… maar met godzijdank met een betere en vredigere afloop. Lucien kan het nu al lachend na-vertellen, maar heeft zijn boezemvriend Freddy meerdere keren gesust…
De gebroeders eten dus nog steeds aan dezelfde Big Mac en onze club blijft nog een tijdje onder hun “chicken wings”, want Jan volgt zijn broer op als voorzitter ! De broederliefde overwint alle hindernissen.

Terug naar de essentie : ontvangst om 19 uur van al de gasten en verwelkoming met Champagne à volonté en super-lekkere hapjes.
Iedereen krijgt een uurtje de tijd om te socializen, bij te praten en ‘voor te drinken’ (van het werkwoord voordrinken) en aan het geluidsniveau te merken maakt iedereen daar gretig gebruik van.
Dan volgt de uitnodiging aan tafel en eenmaal iedereen op post, plaatst de voorzitter zijn welkomstwoord : kort en bondig en professioneel. Hij  belooft aan iedereen een spetterend feest en een prachtige winnaar van de Award, die hij later op de avond zal voorstellen.
Het hele menu hier uit de doeken doen zou ons te ver brengen. De afwezigen hadden ongelijk en moeten de culinaire hoogstandjes maar bij een volgende gelegenheid komen appreciëren en ontdekken.  Wij hoorden in alle geval veel lof over de gastronomie en de manier waarop ze aan tafel werd gebracht. Ikzelf ben van het motto : “Indien de perfectie niet werd bereikt, dan werd ze heel zeker op zijn dichtst benaderd”.

Eén van de hoogtepunten van de avond is er als onze voorzitter al de leden van Ambassador Club Hasselt rond zich verzamelt en voorstelt aan het publiek. 
Kort schetst hij nog een keer de doelstelling van ons initiatief : de Ambassador Award.
Een jeugdige, niet-bezoldigde sporter wordt beloond voor zijn prestaties van de voorbije twee jaar. Hij of zij mag zich twee jaar lang de sportieve Ambassadeur van de stad Hasselt noemen en krijgt hiervoor een symbolisch bronzen beeld, een diploma en een prachtige geldprijs. Ook zijn/haar club wordt beloond met een aangenaam bedrag. Eeuwige roem wordt geschonken door middel van zijn/haar naamsvermelding op de sokkel van het grote Ambassador-standbeeld, dat zich in het hart van Hasselt aan het Molenpoortplein bevindt.


Voorzitter Freddy vraagt dan ook waterpolo-speler Sander Hermans als winnaar naar voren samen met zijn ouders en de voorzitter van KHZS Waterpolo. Sander speelt op 17-jarige speler reeds bij de Nationale Ploeg en is de superman binnen de Hasseltse Waterpoloploeg. Hij wordt door iedereen op handen gedragen en is een fantastische kerel die heel nuchter en heel bescheiden in het leven staat. Hij is een prachtig voorbeeld van iemand die wij als een ware Ambassadeur van onze stad en onze club wensen.


De heer Gouverneur van de Provincie Limburg, Herman Reynders, en schepen van Sport, de heer El Ouakili, delen de prijzen uit in naam van onze club en spreken het publiek toe om de laureaat nog wat meer in de kijker te plaatsen.  Ambassador Club Hasselt wordt tijdens deze speeches de hemel in geprezen voor het initiatief dat zij nemen om de sport bij de jeugd van Hasselt te promoten en telkens weer zulk een evenement hierrond te organiseren. Wij danken voor al de woorden van lof.


De moeder van de laureaat, de gouverneur en de schepen van Sport en de Hasseltse Sportraad worden als dank door onze club in de bloementjes gezet. Vanaf dan volgt de apotheose van het feest : Funky D start een zeer gevarieerd en gesmaakt optreden en DJ Johan Seynaeve speelt de pannen van het dak tot in de late uurtjes.


Zelden of nooit maak je een avond mee, waarop een avond- en nacht-lang een dansvloer gevuld blijft tot in de ochtendstond. Dat maak je alleen mee in “De Limburg”. De onvermoeibaarheid van enkele leden van Ambassador Hasselt en hun dames spelen daar natuurlijk de grootste rol in…. Waarvoor dank !


Een fantastische avond, een legendarisch feest en we kijken alweer uit naar de volgende en tiende editie van ons evenement.
WE ZULLEN GESCHIEDENIS SCHRIJVEN.  Zorg dat je erbij bent !!!!!


BEKER VAN DE GOVERNEUR

17 mei 2018


Onder de leiding van gouverneur Ludo Coenen en de beste vrouwenclub van ons gouvernement RAC Hergee, is het weer eens een avond geworden om in te kaderen.

Onze organisatie werd versterkt door een afvaardiging van het Nationaal Bestuur en RAC Geraardsbergen. RAC Geraardsbergen is komen kijken hoe dit bij ons in zijn werk gaat en heeft hopelijk ideeën opgedaan om in hun eigen gouvernement ook iets in te richten.

Wij kregen een programma voorgeschoteld, dat gekend staat onder de naam Expeditie Geel. Op basis van een GPS-gestuurd programma konden wij op zoektocht langs Geelse straten en steegjes naar een stukje erfgoed, cultuur en mooie sites. De moeite om het ontdekken waard.

De omkadering was top en de ladies verdienen meer dan één pluim. Op basis van de behaalde punten en dit gelinkt aan de Yellow-touches werd de numerieke winnaar RAC Geraardsbergen, die buiten klassement optraden.

Uiteindelijk ging de beker naar de meest verdienstelijke club uit ons gouvernement RAC Antwerpen, die op deze wijze hun zegereeks verder uitbouwt.

Alle clubs hadden een fijne delegatie en de aanwezigen hadden weer eens gelijk.

Tot volgend jaar in Hasselt.

Ludo Coenen – Gouverneur Noord-Oost