A- Verslagen uit de clubs

Deze pagina bevat tal van verslagen die ons werden toegestuurd door de clubs. Het zijn vaak reisverslagen, maar ook verslagen van hun aktiviteiten, die ze graag willen delen met alle ambassadors.


RAC GEEL OP REIS NAAR KRAKAU

Donderdag 12 mei 5 uur:

Verzamelden de Ambassador’s van Geel  in de vertrekhal van de luchthaven van Charleroi. Namen deel: Dirk en Greet, Jo en Chris, Geert en Katarina, Ludo, Filip, Den Bolle en Stoffel.

Om 6u40 vertrok de vlucht  FR6728 van Ryanair naar Krakau Polen en om 8u45 landden wij op de luchthaven  van Krakau. We werden opgewacht door autoverhuur Avis waar we een mini bus en midden klasse auto meekregen.

Eerst werd er halt gehouden aan NOWA HUTA wat nieuwe staalfabriek betekent. Na de tweede wereldoorlog viel Polen lange tijd onder het communistische Sovjet regime. In Krakau leverde dat op veel verzet  onder de intellectuelen en de studenten in de stad. Om daaraan tegengewicht te bieden liet de overheid aan de rand van de stad een enorme arbeiderswijk, naar communistisch model bouwen. Dan werd de wijk Nowa Huta. In deze wijk werd ook de grootste staalfabriek van Polen gebouwd.

Rond 12u een lunch pauze in een typisch Poolse taverne. Een dagschotel aan zeer democratische prijzen, 6,00€ all-in. Vervolgens werden we opgewacht door de gids voor een bezoek aan het kasteel Wawel. Dit is het hoogste punt van Krakau en het meest spectaculaire middeleeuwse kasteel van Europa. We genoten van dit majestueuze gebouw, maar ook van het schilderij van Leonardo Da Vinci’s “De dame met de hermelijn”.

Na het bezoek aan het kasteel deden we nog een rondvaart op de Wisla. Tijdens de rondvaart zagen we de kerk Sint Salvator, het klooster van de zusters Norbertan, de Margriet kerk en andere hoogtepunten van Krakau. Rond de klok van 17u reden we richting hotel. De auto’s werden geparkeerd en we checkten in, in Hotel Andel’s by Vienna House Cracow.

We namen het avondmaal in het restaurant van het hotel en zakten daarna af naar de bar om de dag af te sluiten. RAC
sloot de bar. Dag 2: ingezet met een uitgebreid ontbijt. Om 11u30 hadden wij een afspraak met Monika, onze gids, die ons de stad liet zien en uitleg gaf over de verschillende
gebouwen en musea. Wij bezochten de Mariakerk, het Reynek museum , de universiteit . De joodse wijk met afsluiter het bezoek aan Schindler’s fabriek en het ghetto daarrond. De dag werd afgesloten met een dinner in een typisch joods restaurant, Ariel met jiddische Klesmer muziek. Uiteraard werd de hotelbar gesloten door RAC Geel. Dag 3: na het ontbijt reden we met onze auto’s naar de zoutmijn Wieliczka waar we om 10 u rendez-vous hadden met de gids. We daalden met trappen af tot -150 meter. Deze zoutmijn is werelderfgoed van UNESCO. Gedurende dit 4 uur durend bezoek konden we het houtsnijwerk, de zoutstenen, het ondergronds museum en de uitgebeitelde kapellen bewonderen. Na het bezoek reden we terug naar ons hotel. We hadden een vrije namiddag. Onze dames konden gaan shoppen in de Galeria Krakowska en de mannen genoten van een frisse Piwo. Voor het avondeten hadden we gereserveerd bij POD NOSEM. Een gezellig restaurant met een moderne Poolse keuken. De diehard ‘s onder ons zakten door tot in de vroege uurtjes. Dag 4: om 10 uur werden we afgehaald door…….., voor een bezoek aan Auschwitz. We bezochten  het Stammlager Auschwitz en het Vernichtungslager Auschwitz II Birkenau ( commentaar overbodig). Het laatste avondmaal werd gereserveerd in restaurant Wierzynek. Dit historisch gebouw dateert uit de middeleeuwen en is beroemd om het grote huwelijksfeest in 1364, waarbij de kleindochter van koning Casmir III van Polen, Elisabeth van Pommeren, trouwde met Keizer Karel IV. Na nog een poescafé op een gezellig terras op de grote markt, keerden we terug naar de hotel waar we naar gewoonte de bar sloten.Dag 5: om 6u uitchecken en vertrek naar luchthaven Krakau. Afleveren voertuigen bij Avis en in-checke voor vlucht FR6729 Ryanair naar Charleroi waar we om 10u45 terug voet op Belgische bodem zetten. 


GOUVERNEMENT KUST TE GAST BIJ KV OOSTENDE

Verslag gouvernementsvergadering donderdag 09/03/2017 regio kust georganiseerd door RAC Oostende.

Donderdag 09/03 was het voor alle Ambassador clubs van de regio kust afspraak geblazen in KVO-Couckeland. 

Alle clubs waren zonder uitzondering zeer goed vertegenwoordigd, waardoor we met enige trots kunnen zeggen dat er ongeveer 90 personen aanwezig waren.

Stipte start om 19 uur met achtereenvolgens een bezoek aan de prachtige nieuwe tribune, een begeesterende speech van Patrick Orlans (algemeen directeur van KVO) en een kleine wedstrijd penalty’s trappen voor alle aanwezige voorzitters.  Doelman van dienst was Chopin (derde keeper KVO).   Het voetbalniveau van onze voorzitters was tot eenieders verbazing goed tot zeer goed.  Uitblinker en winnaar van een door alle spelers van KVO gesigneerde bal was de voorzitter van RAC Nieuwpoort, Filip Vyvey.

Om 21 uur gingen we aan tafel voor een bijzonder gesmaakt drie gangen menu.  Na het voorgerecht namen achtereenvolgens onze voorzitter Guy Baelde, gouvernementsverantwoordelijke Ann De Breuck en nationaal voorzitter Dirk Van Maele het woord : één rode draad – ze waren allen bijzonder blij en trots met deze activiteit.  De ganse avond werd op een ludieke wijze aan elkaar gepraat door onze Jean Pierre Vanhooren, die zich, naarmate de avond vorderde, steeds meer in zijn nopjes begon te voelen.

Tot slot kon er nog wat bijgepraat worden aan de bar waarbij het opviel dat er heel veel contacten waren tussen de leden van de verschillende clubs.

We kijken al uit naar de volgende gouvernementsvergadering in 2018, georganiseerd door de On’na ladies.  Dit wordt girl power op zijn best, daar zijn we van overtuigd.

RAC Oostende