A-Verslagen 2023

Twinning RAC Kortrijk Hallen en RAC Geel

Naar jaarlijkse gewoonte bezoeken de Geelse Ambassadors een regionale club.

Op 19 september was Kortrijk Hallen aan de beurt. Voorzitter Kortrijk Hallen Jo Dewerchin had het ludieke idee een bezoek aan stad Kortrijk te organiseren met  de vermaarde gids archeoloog Philippe Despriet.

 
We starten de namiddag in de raadzaal van het stadhuis met zijn 16de-eeuwse schouwen. Met veel bewondering kijken we naar de glasramen en muurschilderingen.
Vandaar lopen we langs het Belfort naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk waar we via multimedia de echte geschiedenis van de Guldensporenslag van 1302 beleven. De goedendag, praalgraven en gouden munten zijn er in overvloed tentoongesteld.
Ondertussen zin in een koffie, bestormen we het nieuwe vijfsterren Cobergher-hotel van de familie Verschetse met kamerzicht op de Broeltorens aan de Leie.

 
De bijzonder interessante wandeling eindigt in de kapel van het Begijnhof, pal in het centrum van deze mooie stad geprangd tussen Onze-Lieve-Vrouwekerk en Sint-Maartenskerk.

 
‘s Avonds worden we verwelkomd in het restaurant ‘T Klokhof met luchtigheid en sérieux door voorzitters Christof Leysen en Jo Dewerchin.
Naar jaarlijkse gewoonte wordt voor Geel de te bezoekende club van 2024 uitgeloot : RAC Izegem Ladies heeft de eer. De nieuwe Gouverneur Tony Bouckaert sluit de avond af met nadruk op het sterk merk van “ongedwongenheid” van de RAC.

Veel geleerd, warme en interessante vrienden leren kennen, vertrekken we met een goed gevoel naar huis.
Besluit : een wandeling door Kortrijk met archeoloog Philippe Despriet is bijzonder en een ware ontdekking. Voor wie interesse heeft, gewoon doen !