RAC Harelbeke

De International Ambassador Club werd in 1956 opgericht in Zwitserland als internationale organisatie zonder politieke of religieuze connecties.In eerste instantie zijn wij een vriendenclub waarbij het clubleven wordt gekenmerkt door vergaderingen, discussies, voordrachten, bezoeken, deelname aan culturele en sociale evenementen, reizen… en vormen aldus een verrijking voor iedereen

In 1986 ontmoetten een aantal kennissen van diverse pluimage elkander herhaaldelijk te Harelbeke. Telkenmale deelden ze gemoedelijk hun rijkdom aan dagdagelijkse beslommeringen en professionele ervaringen. Dit medium aan gespreksonderwerpen groeide uit tot een ontspannen behoefte dat gekoesterd werd om in een gepaste vereniging te settelen.

Na wat zoekwerk troffen onze stichtende leden met name Paul Debucquoy, Luc Debaveye, Noël Taelman en Frans Vercamer soelaas in de Internationale Ambassadorclub. Dank zij het peterschap van RAC-Zwevegem beklonk men in 1987 de oprichting van RAC-Harelbeke .

Op 12 oktober 2002 werd onze club gecharterd naar aanleiding van ons 15-jarige bestaan. Bij deze gelegenheid hebben als top of the bill het Nationaal Congres 2002 kunnen organiseren.

In de loop van de jaren kwamen verschillende lokalen aan bod als huisvesting. Zo hadden we ondermeer de Gastronoom in Beveren-Leie, De Mart, Het gulden Spoor aan de Mol en thans opnieuw het restaurant De Mart in Harelbeke. Telkens op de laatste dinsdag van de maand komen we samen voor een gezellige samenzijn of een bedrijfsbezoek, uiteraard steeds gelinkt aan een lekkere maaltijd.

Ook de familie en de partners worden bij gelegenheid in het clubleven betrokken.

Wij hebben geen filantropische verplichtingen zoals dit in bepaalde service clubs wel het geval is. Dit neemt niet weg dat we op regelmatige basis sociale projecten ondersteunen.

Onze leden dragen verantwoordelijke functies in het professionele of sociale leven en hun verscheidenheid in achtergrond is een verrijking voor mekaar , zowel privé als beroepshalve.